Składniki:
Suche:
350g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przyprawy: Ja dodałam gotową mieszankę przypraw do pizzy
Mokre:
2 jajka
Szklanka mleka
125g masła
+ dodatki (u mnie: 200g sera feta, oliwki, kilka pomidorków koktajlowych, parmezan do posypania)
Suche składniki łączymy w jednej misce, w drugiej jajka mieszamy z mlekiem, a następnie dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać, tylko do połączenia mas. Wsypać dodatki (wcześniej oczywiście pokruszyć fetę w drobne kawałki, pomidorki poprzekrawać na połówki a oliwki na drobne cząsteczki) i wymieszać, a następnie nakładać ciasto do papilotek. Posypać parmezanem.
Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego!
to moze byc bardzo smaczne drugie sniadanie:)
OdpowiedzUsuńWytrawne muffiny nadal przede mną, ale im więcej ich oglądam, tym bardziej przekonuję się, że to już pora by je zrobić ;)
OdpowiedzUsuńsuper! ciesze sie, ze smakowaly! :-) one rzeczywiscie sa idelane do eksperymentow!
OdpowiedzUsuńpyszna muffinkowa wariacja!
OdpowiedzUsuń